O nama

VIS je inovativna tvrtka s tradicijom proizvodnje tekstila još od davne 1929. godine. Kao vodeći europski proizvođač tekstilnih i promotekstilnih proizvoda te tkanina od prirodnih i umjetnih vlakana, VIS žarište svoje poslovne filozofije usmjerava na kupca i njegovo zadovoljstvo.

Kako bismo ispunili želje i potrebe najzahtjevnijih kupaca, naš sustav proizvodnje počiva na suvremenoj tehnologiji za tisak i doradu tkanina. Zahvaljujući investicijama i modernizaciji, cjelokupni proces proizvodnje, od tkanja do gotovog proizvoda, odvija se sukladno najvišim standardima kvalitete i standardima ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015.

Zahvaljujući visokoj kvaliteti proizvoda, uvođenju suvremenih tehnoloških procesa u proizvodnju te orijentiranosti prema kupcu, VIS je danas vodeći proizvođač tekstilnih i promotekstilnih proizvoda, poglavito profesionalnih promotivnih suncobrana diljem Europe. Želja nam je stvoriti svjetski prepoznatljivu tvrtku, nasljednicu stoljetne tradicije varaždinske obrade tkanine te tako postati simbolom Varaždina i Hrvatske.

Osnovne konkurentne prednosti VIS-a očituju se u zaokruženom procesu proizvodnje – od tkanja tkanine do gotovih proizvoda jer upravo taj proces omogućava kontrolu kvalitete nakon svake faze proizvodnje kao i ubrzani proces izrade gotovih proizvoda.

VIS-ov profesionalni suncobran jedan je od najznačajnijih proizvoda u našem prodajnom asortimanu. Modernog dizajna te izrađeni od visokokvalitetnih aluminijskih konstrukcija i „VIS LONG LIFE“ suncobranskih tkanina s visokom razinom zaštite od UV zračenja, VIS-ovi suncobrani predstavljaju idealnu zaštitu od ljetnih vrućina i sunca.

 

1929

90 godišnja tradicija

Dizajnirano u Austriji

Proizvedeno u Hrvatskoj

A+

Kvaliteta i podrška

“Jamčimo najvišu kvalitetu izrade, koristimo najnoviju tehnologiju.”

Vizija VIS-a je postati globalna vodeća tvrtka za proizvodnju promotivnih tekstilnih proizvoda te uvođenje novih standarda u djelatnost proizvodnje tkanina. Želja nam je stvoriti inovativnu i prepoznatljivu kompaniju, nasljednicu stoljetne tradicije varaždinske obrade tkanine te tako postati simbolom Varaždina i Hrvatske.

NAŠE PREDNOSTI

VIS je jedini regionalni proizvođač tkanina od prirodnih i umjetnih vlakana. Proces proizvodnje tkanine uključuje:

 • tkanje
 • pripremu tkanine za tisak
 • tisak tkanina:
  • rotacijski tisak
  • sito tisak
  • industrijski automatski flat tisak
  • tisak u digitalnoj tehnologiji
 • bojanje tkanine
 • dorada tkanine: UV zaštita, vodoodbojno, vodonepropusno, antistatično na prljavštinu i prašinu, antifungicidno.
 • VIS vrši krojenje i šivanje suncobranskih i drugih vrsta tkanina, izrađuje i montira suncobranske konstrukcije te izrađuje gotove promotekstilne proizvode.

Profesionalni promotivni suncobran je naš najznačajniji proizvod. Uz promotivne suncobrane proizvodimo kišobrane, zastave, bannere, pregače…

Zaokruženi proizvodni proces – od tkanja tkanine do gotovih proizvoda.

 • Kontrola kvalitete nakon svake faze proizvodnje i vlastiti laboratorij za ispitivanje kvalitete sirovina i gotove tkanine.
 • Svakodnevna laboratorijska kontrola fizikalnih i kemijskih svojstava sirovina za proizvodnju, kao i gotovih proizvoda.

Stručno osoblje Varaždin je tradicionalno tekstilni kraj i najveći izvor stručnih i školovanih radnika. VIS stalno ulaže u edukaciju i usavršavanje svojih zaposlenika i tako potiče njihovu kreativnost i učinkovitost koje osiguravaju prosperitet tvrtke i životni standard, ali i stalne inovacije i tržišnu filozofiju bez kojih nema uspjeha naših korisnika.

Tehnologije tiska:

 • automatski industrijski tisak s „full color” tehnikom, potpunim probijanjem boje i efektom. Mogućnost tiska većih ploha istovremeno. Kapaciteti za masovnu proizvodnju i brzo otiskivanje velikih naklada.
 • digitalna tehnologija tiska – „full color” tehnika za najzahtjevnija rješenja prema željama korisnika.

Tehnologije dorade:

Ovisno o potrebama kupaca nudimo sve nivoe dorade tkanine: UV zaštitu, vodoodbojno, vodonepropusno, antistatično na prljavštinu i prašinu, antifungicidno. Danas je naročito važno da suncobranska tkanina posjeduje zaštitu od sunčevih UV zraka koje iz godine u godinu postaju sve Štetnijima i opasnijima za zdravlje ljudi. VIS Long Life i VIS UV Guard tkanina posjeduju potpunu zaštitu od UV zračenja. 

Misija VIS-a je osmišljavanje i realizacija promotivnih tekstilnih proizvoda koji će svojim prednostima stvoriti dodanu vrijednost svojim korisnicima.

Svjesni smo da će naša misija biti ispunjena ukoliko svakom našem zaposleniku omogućimo da pruži “uslugu više”, odnosno posveti osobitu pažnju izvrsnosti proizvoda. Naš zajednički zadatak je da u tom procesu očuvamo i unaprijedimo društvenu odgovornost poduzeća te damo poseban doprinos zaštiti okoliša.

Naš prodajni tim čine voditelji prodajnih timova, voditelji ključnih kupaca i prodajni predstavnici.

Brza i stručna podrška svim korisnicima presudna je za sve segmente poslovanja VIS-a i osnovna je zadaća našeg prodajnog tima. Vodeći stalnu komunikaciju s korisnicima, naši prodajni predstavnici uspješno traže rješenja koja mogu stimulirati njihovo poslovanje.

Zaštita okoliša nerazdvojiv je dio naše misije i jedan od temeljnih postulata poslovanja.

U skladu s tom odrednicom u procesu proizvodnje primjenjujemo stroge ekološke standarde najrazvijenijih tržišta. U osjetljivijim procesima bojenja koristimo boje najpriznatijih svjetskih dobavljača koje posjeduju certifikat o neškodljivosti za okoliš. Vodimo svakodnevnu brigu o racionalnom korištenju energenata i prirodnih resursa. Naša stalna obveza je i zbrinjavanje otpada prema ekološkim standardima i konkretiziranje njegove korisne uporabe.

Post-prodajna podrška dio je ukupne ponude kako bi korisnici, primjenjujući naša rješenja, inovirali svoje poslovanje.

Po potrebi osiguravamo servis na terenu ili u prostorima naše tvornice, bilo da je riječ o doradi ili specifičnim zahtjevima. Hotelima i ugostiteljskim objektima nudimo uslugu pranja i održavanja korištenih suncobrana nakon sezone, zamjenu platna na korištenim ispravnim konstrukcijama i sl.

Post-prodajna potpora kupcima:

 • servis
 • hotel za zbrinjavanje suncobrana preko zime
 • pranje i održavanje korištenih suncobrana, zamjena platna.